Peringatan Penting!

April 12, 2008 at 12:39 pm 9 comments

“Ibu-ibu mengandung dan pengidap penyakit jantung dinasihatkan agar tidak menonton filem ini”. Begitu juga dengan kanak-kanak di bawah usia 13 tahun diminta menonton bersama penjaga”

Amaran keras oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF)

Entry filed under: Berita Congkak. Tags: , , , , , , , , , , , , , , .

Reviu Filem Congkak Komen Penonton

9 Komen Add your own

  • 1. Ahmad Firdaos Syauqi  |  April 12, 2008 at 3:46 pm

    Sebernarnya amaran ini yang telah menaikkan lagi rasa teruja saya untuk menonton filem ini…

    Dengan adanya amaran ini jugak, saya harap filem ini tidak akan mengecewakan…

    Semoga filem ni mampu capai sasaran yang David Teo sasarkan…
    Saya sekeluarga akan tonton cerita ni pada 19 April 2008…

    Ingat nak tengok pada hari pembukaan tayangan 17 April tapi sekolah la, tak dapat…

  • 2. Dewi  |  April 14, 2008 at 3:42 pm

    Actually, I really hope this movie will be better than “Jangan Pandang Belakang”.

    I really like and excited to watch this movie, cause once I watch the making of Congkak, I notice this movie is very good and all the actor & actress very good in act.

    I also hope this movie will go to the international level and Box office in this country.

  • 3. Kin  |  April 15, 2008 at 12:39 pm

    Filem nie mesti best utk ditonton berbanding filem Jangan Pandang Belakang. Kita harap filem nie lebih seram daripada filem sebelum nie. Enjoy to watching

  • 4. rohani  |  April 18, 2008 at 12:12 pm

    Saya tak sabar nak pergi menonton congkak. Pasti pergi satu familynya tapi kena cari hari yg sesuai sebab sekarang bukan cuti sekolah.

  • 5. abg mahidzan  |  April 19, 2008 at 3:26 pm

    warghhh!!!!!!!aku rugi banyak tengok citer ni.habis popcorn ngan pepsi aku terbang bila tengok citer ni.takuuttttt siottt!!!!!!seram gilerrr………tapi dari segi kepuasan,memg best sgt2.tapi part yang opah tu toleh ke belakang time suma anak2dia hillang tu xsuspen sgt.lmbat sgt nk tunjuk muka huduh tu.

  • 6. abg mahidzan  |  April 19, 2008 at 3:28 pm

    lagi satu,time opah tu kena angkat ke udara time ending tu,kantoi kaki opah tu puteh berseri disukai ramai.hehehe.tak nampak seram pastu bila dah nampak kaki licin camtu.huhuhu.patutnya buatlah satu badan huduh penuh menggerutu menyeramkan macam muka opah tu.

  • 7. abg mahidzan  |  April 19, 2008 at 3:30 pm

    kalu nak dibandingkan,filem ni ada kurang skit suspen nya berbanding jangan pandang belakang.kalu part awal2tu time nanu tgh dukung ‘lisa’ yang pengsan tu,kalu dia cpt skit pandang ‘lisa’ masa tu,mesti lagi best gempak seramnya.huhuhu……..

  • 8. abg mahidzan  |  April 19, 2008 at 3:31 pm

    btw,watak elly takut time nak amik gelas tu memang macam real.best siot.

  • 9. khairul afandi bin mustaffa  |  April 21, 2008 at 1:07 am

    but aku still rase JPB lagi bestla….kerna dlm congkak,dier more tertumpu kat umah tuh jer…pastu byk yang xlogik….mcm mane bole gune kunci masok rumah yang sebenarnyer bukan rumah yang dier beli??pastu rumah tuh kan xder orang jage…apesal bersih semacam jer….n anto kaki n tangan bersih…n kurang logik endingnyer…sore m rajoli pon gune suare orang laen…ish3x…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kutipan Congkak

Kutipan Di Malaysia: RM 4.5 juta Kutipan Di Singapura : RM 1.5 juta.

Welcome To Congkak Blog

Selamat melayari blog filem Congkak! Blog ini akan memaparkan segala berita, gambar, siaran akhbar. komentar dan apa sahaja tentang perkembangan filem Seram Paling Dalam Sejarah filem Melayu!

Trivia

Tahukah anda, ada sesetengah gambar di dalam blog ini tidak boleh diletakkan bersama-sama. Ada gambar perlu diletakkan secara berasingan.

Kiriman Terbaru

April 2008
M T W T F S S
« Mar   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Tulisan Terbaik

Blog Stats

  • 48,875 hits

%d bloggers like this: